Дали корона вирусот може да се пренесе преку мајчиното млеко?

13 јуни, 2020
гфгдггдф

Мајките што дојат, се чини, не го пренесуваат коронавирусот на нивните бебиња, рече Аншу Банерје, експерт за светска здравствена организација (СЗО) за репродуктивно здравје.

„Досега не успеавме да го откриеме живиот вирус во мајчиното млеко“, рече Банерје на прес-конференција во Женева.

Значи, како што додаде, досега не е утврдено дека постои ризик од пренесување на вирусот од мајка на дете.