Диетата со која се „преполови“ најпознатата Холивудска „буцка“

5 септември, 2020
shutterstock_1440180737_1000x0

Актерката Бунтовничката Вилсон е уште една јавна личност која ги запрепасти сите со драстична трансформација на телото – и сега е откриено како ги изгубила сите тие килограми. Вилсон истакна дека прво започнала да оди, а кога се стекнала со кондиција, се фрлила на работа со приватен тренер. Таа започна специфична програма за фитнес и интензивни кардио вежби. Бунтовничката на својот профил на Инстаграм објави дека целта и е да тежи 75 килограми до крајот на годината – и сè уште и требаат осум килограми до тој број, пишува „Задоволна“.

Rebel Vilson

Војничкиот метод се заснова на интуитивна потрошувачка на храна што треба да поттикне здраво варење. Постои дури и клиника посветена на овој метод – Вивамајр во Австрија, а нивна пациентка беше и самата Бунтовничка Вилсон. Советите дадени во таа клиника се засноваат на здравствените потреби на поединците, но тие се главната специјална диета и земање додатоци. Ова се општите правила на овој метод што секој може да ги следи: Наместо калории, бројте оброци Боењето на калориите не е добар потег за губење или одржување на телесната тежина, според оваа диета. Наместо тоа, се препорачува консумирање храна поинтуитивно и фокусирање на она што е на чинијата. На луѓето им се препорачува да јадат во мир и тишина и да го џвакаат секој залак околу 40 пати – затоа, забранета е брза вечера пред екранот.