Како да направите маска за лице за време на коронавирусот без шиење

25 април, 2020
DIY_Masks_hero_2670-3b9b36bb7031428fa986146c185e8daa

Домашните маски за лице сега станаа основни артикли за време на пандемијата COVID-19, откако ЦДЦ неодамна ги промени своите упатства за да каже дека сите треба да носат некаква форма на прекривка за лице што покрива на јавни места. Ако купувањето маска или шиењето не е идеално за вас, изненадувачки е лесно да се направи маска за лице со материјали што веќе ги имате дома.


Која ткаенина е најдобра за маска за лице? Најдобрата ткаенина за домашна маска за лице е цврсто ткаена, 100% памук. Можете да користите марама или ткаенина од навлаки за перници, завеси, ткаени кошули или што било друго што може да имате во вашиот дом. Може да користите и маица, но не е наш врвен избор затоа што ткаенината е плетена (т.е. може да создаде дупки кога се протега).

Погледнете го витеото и сами создадете маска за лица за вас и вашите најблиски.