Како да заспиете за 30 секунди

23 април, 2020
download

Стресот и вознемиреноста предизвикуваат покачување на нивото на хортизол во човечкото тело, поради што многу луѓе имаат потешкотии кога сакаат да се релаксираат и да заспијат. Д-р Алан Мандел, хиропрактор на Јужна Флорида кој стана познат по своите видеа кои ги советуваат луѓето за тоа како да ги поправат своите пози, да ги елиминираат болките во вратот и грбот и, генерално, да го подобрат здравјето, дава краток водич за тоа како брзо да се опуштите со акупресурата.

Чудесен доктор

Д-р  Алан Мандел им помогнал на илјадници луѓе ширум светот да се опорават природно без употреба на лекови, опасни несакани ефекти и инвазивни процедури. Во ова видео, опишува како со едноставно притискање на точката на акупресура на дланката на нашата рака, можеме брзо да се опуштиме и да заспиеме.

“Милиони луѓе ширум светот имаат потешкотии да се релаксираат и да спијат поради стрес и напнатост во телото. Ќе ви покажам нешто што работи како чудо. Оваа точка на акупресура е многу моќна затоа што ги стимулира невролошките импулси во мозокот. Мозокот потоа лачи одредени супстанции кои ви даваат моментална релаксација .

Ќе ви покажам како можете да ја активирате оваа акупресурна точка. Се наоѓа веднаш под малиот прст на раката. Ако најдете линија што се пресечува каде прстот се поврзува со вашата дланка, ова е вашето обележје. Ќе почувствувате тетива среде малиот прст. Во внатрешноста на оваа тетива, означена е точка над линијата што ќе ја притиснете со врвот на палецот.

Држете го палецот во тој момент 30 секунди и ќе почнете да чувствувате промени во позадината на очите и во горниот дел од носната област. Повеќето луѓе ќе се чувствуваат умор и очите ќе им стануваат тешки. Тоа е вистинска невролошка промена што се случува во централниот нервен систем. Држете го палецот цврсто во тој момент. Доколку е потребно, притисокот може да се одржи 60 секунди. Повеќето ги чувствуваат промените дури и откако ќе престане притисокот.

Можете да го направите ова кога и да треба. Тоа ќе ви помогне да се смирите и да заспиете многу побрзо “.