Краткa утринскa медитација за совршен почеток на денот

21 мај, 2020
медитација

Наместо да ги трошите вашите драгоцени, први моменти од денот „сурфајќи“ додека сте во кревет, слушајте ја оваа 10-минутна водена медитација на англиски јазик што ќе ве исполне со мир и стабилност.

Лесно е навечер да си ветите дека првото нешто што ќе го направите наутро нема да биде прелистување на социјалните медиуми или проверка на е-пошта. Но, во реалноста, особено кога мобилниот телефон служи и како аларм, тоа нè тера од мирен со да брзаме кон дневните обврски.

За да останете или да се чувствувате смирено, додека сè уште сте во кревет, ставете ги слушалките и слушајте 10-минутно медитирање за смиреност и стабилност дизајнирано за Goop од страна на американската инструкторка по јога и медитација Кејт Вајткин.