Со овој трик кажете му збогум на кариесот!

16 април, 2020
karies

Здравјето на забите е многу важно, затоа што ако забите не се здрави, целото тело не е здраво.

Секој од нас природно сака да има што е можно поубави заби. Сепак, ова е причината зошто ние често сме склони да веруваме во реклами и да купуваме разни хемиски производи што можат да бидат многу штетни за нашето здравје. Така на пример многумина користат пенкало за избелување на забите и упатства за плакнење полни со штетни материи.

Можете да ги решите проблемите со кариесот со употреба на едно од најздравите масла, а тоа е кокосовото масло. Нема калории, но има антибактериски и антиканцерогени ефекти и затоа се препорачува за лекување на многу болести.

Плус, тоа е природен и здрав начин да ги избелите забите. Тоа ќе ви помогне да се ослободите и да спречите кариес.

Сè што треба да направите е да земете 2 супени лажици од ова масло, чувајте го во уста додека не стигне до сите места и заби. Жабуркајте неколку минути, плукнете и исплакнете. Ќе забележите значително подобрување по неколку обиди.