Варењето на храната влијае на квалитетот на вашиот живот

17 мај, 2020
v

Истражување спроведено на универзитетот St. Louis покажа дека секој од нас има свој уникатен состав на бактерии во желудникот и предлагаат нивната анализа да биде детална, заради нивната важност за целокупното здравје на организмот.

Дигестивните бактерии всушност го штитат нашето здравје и уништуваат многу опасни и штетни организми, учествуваат во разградувањето на храната и создаваат витамини кои се важни за здравјето на организмот.

Кога веќе се толку важни, темелната анализа и тестирањето на нивното присуство во варењето покажаа дека тие го одредуваат ризикот од заболување и тежина.

Најголем дел од микроорганизмите ги споделуваме со нашето потесно семејство затоа што ние всушност од најрано детство сме ги наслдиле од нив.