Зошто е добро да пиете вода од полна месечина?

12 мај, 2020
месечина

Нашето тело е составено најмногу од вода, па постои интересна теорија дека Месечината игра голема улога во нашата емотивна состојба.

Денеска многу познати личности пијат и користат вода од полната Месечина, меѓу нив е и Викторија Бекам.

Зошто е добра водата од полна Месечина?

Постои верување дека Месечината ни помага да ја поврземе нашата креативност, време и просветлување.

Како да направите вода од полна Месечина?

Потребна ви е тегла со капак и филтрирана вода. Наполнете ја теглата со филтрирана вода кога е полна Медечина. Теглата го претставува нашето тело како сад за нашата духовност. Исто така ја мери нашата способност за љубов, прифаќање и вистина

Одберете ги вашите билки

Опкружете ја теглата со билки и драги камења- тоа и помага на Месечибата да ја фокусира енергијата на одреден аспект од вашите желби.

Поставете намера

Запрашајте се што сакате од Месечевата енергија за да ви биде фокусот појасен за време на постапката.

Заблагодарете се

Држете го садот со водата во близина на срцето и заблагодарете и се на Месечината.

Имајте верба

Потоа спуштете ја теглата со вода, прошетајте и оставете ја Месечината да ја направи магијата.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=184ado1Gdzo&feature=emb_logo

Водата од полната Месечина можете да ја користите како напиток, како купка, можете да ги полевате цвеќињата со неа, да ги миете кристалите.