Жените кои го прават ова за време на секс изневеруваат!

5 септември, 2020
Young couple intimate relationship on bed passion


Интересно истражување објавено во списанието „Архиви на сексуално однесување“ го проучувало однесувањето на паровите во хетеросексуални односи Жените кои редовно глумат оргазми се повеќе склони кон изневерување на своите партнери, покажа новото истражување, пишува The Sun.

Една студија објавена во списанието „Архиви на сексуално однесување“ испитувала 138 жени и 121 маж во хетеросексуални односи, со прашања главно засновани на оргазми и измами.

 Истражувачите докажале дека интензитетот и зачестеноста на оргазмите не влијаат на желбата на жената да изневерува, но тие откриле врска помеѓу долготрајното дејствување на оргазам и веројатноста за изневерување на партнерот.

Колку повеќе оргазми лажела, толку е поголема веројатноста да го изневери својот партнер во минатото или дека би изневерувала во иднина. Сексологот Тами Нелсон тврди дека повеќе жени глумеле оргазам отколку не, а дури 80 проценти го признале тоа.

Претходните истражувања покажаа дека жените кои глумат оргазам се незадоволни од својот сексуален живот со партнерот или не разговараат за своите желби, што може да ја објасни нивната потреба да бараат задоволство на друго место.

„На повеќето жени им е потребна директна стимулација на клиторисот помеѓу седум и 45 минути и ако тие не го покажат своето задоволство со воздишки или стенкања, вие дури нема да знаете дали сте блиску“, објасни др. Нелсон.