Зошто силните жени бараат „послаби“ мажи: Дали ваквата љубовна врска има иднина?

12 јуни, 2020
гфдгдфгфд

Искуствата на многу силни, зрели и просветлени жени покажуваат дека на почетокот на врската, партнерот изгледа како силен карактер со кого можете да изградите посебна емотивна врска, но со тек на време тој ја покажува својата емоционална слабост. Пример за таков однос е сè повеќе присутен во машко-женските односи, но зошто е тоа така? Едноставно, спротивностите привлекуваат, а тоа е навистина голема вистина. Но, драстичните спротивности понекогаш треба да се избегнуваат, привлечноста да се остави настрана и рационално да се реализира – дали привлечноста и страста вредат ново разочарување?

Силна жена е личност која знае што сака, е свесна за своите постапки, се спушта на земјата и храбро ги чекори патеките на животот. Меѓутоа, кога во нејзиниот живот се појавува емоционално незрел или слаб маж, тој лесно може да ја загрози нејзината сила. Тие се многу шармантни и заводливи, толку многу што кога сте со нив, си велите себеси – „ова е премногу убаво за да бидете реалнo“. Но, кога емоциите почнуваат да се развиваат и врската се искачува чекор до повисоко ниво, емотивно незрелиот човек ги крева ѕидовите околу неговото срце и станува емотивно недостапен. Стравот од емоции е главната пречка на патот кон среќна љубов.

Иако овој вид на врска може да има токсичен крај со отворање на нови емотивни рани, силата на промена понекогаш не е толку лоша во односите.