ЕВЕ КАКО ИЗГЛЕДАЛА ЛЕПА БРЕНА КАКО ТИНЕЈЏЕР: Ова е неверојатно! (ФОТО)

3 јуни, 2021
139583_ap-01_ls

Кога станува збор за Лепа Брена, сите се согласуваат со еден факт – убава жена.

Неодамна на социјалните мрежи се појави фотографија од Лепа Брена од тинејџерскиот период и сите се воодушевени. Она што е интересно е дека изразот на лицето, но и насмевката, не и се смениче многу со текот на годините.

Иако јавноста ја следеше како расте пред камера, оваа фотографија досега не е објавена.

Во тоа време, Брена немала идеја дека неколку години подоцна, цела Југославија ќе запее во глас со неа на глас и ќе го извикува нејзиното име. Таа ги задржала очите и насмевката до денес, но и нејзината убавина.

Многумина не знаат дека Лепа Брена, пред да се сретне со поранешниот тенисерка, се забавувала со Мирко Крлиќ, новинар, а подоцна и пратеник.

Било тоа во првата половина на осумдесеттите, кога таа веќе станака ѕвезда, а Крлиќ бил диџеј во родниот Зрењанин.

Пред многу години, Крлиќ зборуваше за неговата врска со убавата пејачка и рече дека во 1985 година, целиот Зрењанин зуел дека ќе се венчаат.

“Вистина е дека Лепа Брена беше моја девојка долго време и дека се сакавме. Но, сега е минато и сме само добри пријатели. За она што го кажува зрењанинската чаршијата, дека требаше да се омажи за мене и дека, така да се каже, сè веќе беше готово, можам да кажам дека сето тоа беше фантазија и нечии убави желби… Можам да кажам дека, по нашата забава, Брена за мене беше и останува голем пријател“, рече Крлиќ пред многу години.

“И да ви кажам право, воопшто не бев изненаден кога неодамна беше објавено дека се мажи. Бидејќи одамна знам за нејзината желба. Додека бевме заедно, таа често ми велеше: ‘Мирко, мојата најголема желба е да започнам свое семејство. Постојано ме прогонува помислата дека еден ден славата ќе помине и ќе останам сама… Не можеше да се ослободи од тој страв, особено што беше постојано разделена од нејзините родители, кои живееја во Брчко, изјави своевремено Крлиќ за „Југопапир“ и „Сабор“.