Панцероти полнети со фил од сирење: Рецепт за воздушни печива, повкусни од оние од пекарницата

10 февруари, 2021
shutterstock242350402-830x0

Ако не знаете што да подготвите за појадок или вечера, и ви се допаѓа тесто, оставете го вашиот избор да биде панцерота полнета со фил од сирење. Послужете ги со ладен јогурт или кисело млеко и уживајте во вкусно јадење, подобро од оној од пекарницата.

Состојки

  1. За тесто
  2. 1 кг брашно
  3. 2 лажици шеќер
  4. 1 лажица сол
  5. 250 мл јогурт
  6. 250 мл млака вода
  7. 2 шољи масло
  8. 1 жолчка
  9. 20 гр сув квасец

  1. За фил
  2. 100 гр шунка или салама
  3. 100 гр кашкавал или сирење
  4. 3 лажици ајвар или кечап
  5. неколку свежи печурки шампињони
  6. За премачкување
  7. 1 јајце

Скршете го квасецот во малку топло млеко, додадете лажичка шеќер и малку брашно. Кога квасецот ќе нарасне, додадете едно цело јајце и една жолчка од јајце, стопен путер, и остатокот од брашното и млекото, и месете додека не се изедначи тестото.
Покријте го садот со крпа и оставете го да стаса.

Скршете го сирењето, па додадете ги изматените белки и измешајте сè добро.

Извадете го тестото од садот, ставете го на масата, превртете го со сукало и извадете ја панцееротата со чаша. Ставете лажица белки во средината на секоја, преклопете и притиснете ги рабовите. Ако имате калап за панцероти, постапката ќе биде побрза.

escort - Korsan taksiEskişehir Odunpazarı Escort Işıltı