Пробајте го рецептот за ова сочно и вкусно пилешко со пармезан што ќе ве воодушеви!
Ова јадење ќе ви одземе 35 минути, а една порција има 395 калории, што е совршено прифатливо за сите оние кои сакаат да дојдат во топ форма до пролет.
Состојки:
3 пилешки гради (без коски)
1 чаша трошки од леб
половина чаша рендано сирење пармезан
1 лажичка лук во прав (или свеж сецкан лук)
половина лажичка сол
1/4 лажиче мелен пипер
1/3 чаша мајонез
2 чаши сос од домати
2 чаши сечкана моцарела
Подготовка:
Загрејте ја рерната на 400. Во голема плитка чинија или голема чинија, измешајте трошки од леб, пармезан, лук, сол, бибер и црвен пипер.
Исечете ги пилешките гради по должина со тенок остар нож за да создадете две тенки филети. Ставете ги пилешките гради на табла за сечење и лесно исечете ги.
Распоредете мајонез рамномерно од двете страни на пилешките филети. Свиткајте ги пилешките филети во смесата со трошки и ставете ги на плехот за печење.
Печете 17-20 минути додека надворешната не добие убава златна боја и стане крцкава. Истурете го сосот од домати и моцарела над секоја и вратете ги во рерна. Печете додека не се стопи сирењето, околу 2 минути. Послужете по желба со шпагети, фетучин или њоки …