„Преку глава ми е“: Многумина погрешно ја разбраа Милена Антовска , па и поставија дијагноза на што таа не остана без реакција (фото)

25 март, 2021
milena

ТВ водителката Милена Антовска Станковска неодамна додека се искачуваше на Водно, откри дека таа рекреација во природа е нејзина метода за разбистрување на главата и мислите како една форма за решавање од анксиозноста со која се справува.

Но, веројатно на поголем дел од оние што ја следат, познаваат и слично, не им е баш јасно што значи состојба на анксиозност, па ја помешаа со депресија.

Милена почнаа да ја карактеризираат како депресивна личност, по што таа реши да се огласи јавно и да реагира баш кон оние што не разбраа или пак сакаа да си додадат нешто плус кое е надвор од рамката на реалната нејзина состојба.

-Никогаш и никаде не сум кажала и изјавила дека сум во депресија. И тоа што јавно проговорив за анксиозност го направив затоа што ми е преку глава од „табу“ теми…и за да помогнам некому ако можам, а не за да ме сожалува некој. Ве молам одсега па натаму не правете „копи-пасте“,не си додавајте зборови. Прашајте ме. Тие што ме познаваат знаат дека сум коректна личност, реагира Милена.

За потсетување, според некои процени, дури 10% од населението страда од некоја форма на анксиозност или нејасен страв без очигледен надворешен повод, голем стрес и загриженост. Анксиозноста се манифестира преку повеќе физички и психички симптоми кои се доживуваат како многу непријатни.

Преземено од vistina.com.mk