ЧУДОТВОРЕН ЛЕК на руските лекари! Алкалната вода спречува развој на малигните клетки: Еве кои се придобивките

24 април, 2021
woman-drinking-bottled-water

Замор, главоболки, проблеми со варењето на храната, намален имунитет и многу посериозни болести може да бидат резултат на нездрави навики, лоша храна и, следствено, на потребата луѓето да го закиселуваат своето тело.

Нашето тело ја одржува потребната рамнотежа пред се преку бубрезите и белите дробови. Сепак, хроничната нерамнотежа ја исцрпува силата на нашиот организам …

Иако нашето тело се обидува да ја одржи рамнотежата на pH со чистење преку бубрезите и белите дробови, кога ќе ги почувствуваме овие симптоми, можеме да си помогнеме со конзумирање алкална вода. Алкалната вода има повисоко ниво на pH од обичната вода и е целосно спротивна на киселата вода, што го ослабува имунитетот.

Кога гледате на pH на човечкото тело, мора да се земат предвид неколку клучни делови од телото. Човечката кожа има нормална pH вредност од околу 5,5 што се смета за малку кисела. За разлика од кожата, pH на плунката се движи околу 6,5-7,4, односно варира малку од двете страни на неутралниот. Дигестивниот тракт има pH од 1,5 до 7,0 во зависност од фазата на варење и варење на храната. Кога сме здрави, pH на крвта се движи од 7,35 до 7,45, што е малку алкална средина.

Нашето тело ја одржува потребната рамнотежа пред се преку бубрезите и белите дробови. Сепак, хроничната нерамнотежа ја исцрпува силата на нашиот организам.

За разлика од нашето тело, pH вредноста на водата е неутрална, околу pH 7. Хемикалиите и гасовите можат да ја променат оваа вредност, така што водата станува покисела или алкална. Киселите супстанции имаат pH под 7,0, сè до нула, така што pH на оцетната киселина е околу 3, сокот од лимон има pH 2, а киселината на батеријата има pH околу 1. Алкалните супстанции имаат pH до 14. pH на сода бикарбоната е помеѓу pH 8 и 9, а магнезиумското млеко има pH помеѓу 10 и 11.

Поради нашите типични „модерни“ диети кои главно се состојат од преработена храна вклучувајќи сол, шеќер, кофеин и алкохол, повеќето од нашите тела се премногу кисели …
Водата може да биде висока или ниска рН, но ако оваа вредност е превисока или прениска, може да има штетни ефекти. Водата која е премногу алкална има горчлив вкус. Може да предизвика наслаги што ги вчитуваат цевките и уредите. Висококиселата вода може да кородира метали или дури и да ги раствори.

Зошто е ефикасна алкалната вода?

Алкалната вода стана популарна во последниве години поради верувањето дека може да има здравствени придобивки. Многумина веруваат дека ова го подобрува здравјето на вашето тело, бидејќи телото има тенденција да гравитира кон киселост, што може да го ослабне имунитетот и да го направи телото поподложно на болести.

Оваа вода е погодна за нашето тело, бидејќи се потпира на вода, чијашто pH влијае на нашето здравје и на крајот на болести. Поради нашите типични „модерни“ диети кои главно се состојат од преработена храна, вклучувајќи сол, шеќер, кофеин и алкохол, повеќето од нашите тела се премногу кисели. Ако околината во телото стане премногу кисела или алкална, здравите клетки можат да станат отровни, да пропаднат и да умрат. Оваа нерамнотежа во pH ги кородира ткивата. Ако продолжи оваа премногу кисела атмосфера, телото депонира вишок кисели состојки во некои делови од телото во обид да стане поосновно.

Бидејќи киселоста дополнително се зголемува во некои области и некои клетки умираат, други продолжуваат да живеат или се прилагодуваат на околината и се претвораат во малигни клетки кои предизвикуваат рак. Малигните клетки растат на неодредено време и не се во функција, а со текот на времето може да се прошират и на други области на телото, инаку познати како метастази.

Напротив, клетките на ракот не можат да се одржуваат во алкална вода, поради што консумирањето таква вода е особено здраво и корисно.

Алкалната вода е особено важна за хидрирање на организмот. Системот на телото полесно ја апсорбира алкалната вода, што ја хидрира и доведува до напредок во благосостојбата и јасноста. Овој тип на вода му овозможува на телото полека да се алкализира, односно да воспостави pH рамнотежа во организмот и да се одржи подолго време и ќе делува превентивно против низа проблеми.

Меѓу другото, оваа вода спречува формирање камења во бубрезите и развој на низа болести кои се поврзани со здравјето на бубрезите и задржување на токсините во организмот.

Дозирање и ограничување на потрошувачката

Бидејќи нема докази за поддршка на здравствените придобивки на алкалната вода, не постои препорачана количина што го подобрува здравјето. Меѓутоа, ако сакате да започнете да пиете алкална вода, започнете со мал внес и постепено зголемувајте го. Ова може да ги намали корозивните ефекти на многу алкалната вода.

Од друга страна, премногу алкална вода за пиење може да има штетни ефекти. Истражувачите кои ја проучувале врската помеѓу алкална вода, алкална диета и рак откриле дека алкалната диета може да биде штетна бидејќи ги охрабрува луѓето да избегнуваат храна што содржи важни хранливи материи. Тие заклучија дека промоцијата на алкалните диети и алкалните води за превенција или третман на карцином не се оправдани.

escort - Korsan taksi