Јапонките го користат овој антички трик за побрз раст на косата: Користат ефтина намирница од кујната, а потребни се само 10 минути за здрава и убава!
Ова не е ништо ново, напротив, некои народи уште од античко време користеле цимет, куркума и разни други намирници за убавина.
Сигурно веќе знаете за одредени трикови со состојки кои вообичаено се користат при готвењето.
Ова не е ништо ново, напротив, некои народи уште од античко време користеле цимет, куркума и разни други намирници за убавина.
Античкиот трик што го користат јапонските жени за побрз раст на косата е поедноставен и поевтин од сето она што сме го слушнале досега, а храната што ја користат секако е веќе во сечија кујна.
Тоа е обичен ориз, а постапката веќе ја знаете.
Гответе го оризот како што го правите тоа на вообичаен начин и јадете го слободно, бидејќи за вашата коса ви треба само водата во која се варел оризот.
Откако ќе ја измиете косата со шампон, масирајте ја оризовата вода на темето, а потоа нанесете ја на остатокот од косата.
Оставете да делува десет минути, а потоа исплакнете ја косата со обична вода. Резултатот сигурно ќе ве воодушеви, бидејќи косата ќе биде посјајна и помека по претходно, а по некое време ќе забележите дека расте многу побрзо.