КАКО ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ОД ЗОНАТА НА ПРИЈАТЕЛСТВО? 3 начини да разбудите емоции кај личност која ве гледа само како пријател

23 јуни, 2021
321209_neprivl_ff

Ова сценарио им се случило на многумина: толку многу ни се допаѓа личност што не можеме да ја извадиме од главата ни за секунда, се чини дека имаме шанса, а потоа ја слушаме таа страшна реченица – „Каков пријател си ми! “

Ако спаѓате во групата на оние кои биле во т.н. friend zonе и долго сакате да ја промените, овие совети ќе ви помогнат.

Бидете таму, но не постојано

Првиот чекор за да останете во нечиј ум подолго е да бидете блиски, но не премногу достапни.

Мора да има одреден степен на мистерија, па можеби не мора детално да му кажувате на вашиот пријател во кој сте заљубени до уши за дејтот на кој сте биле таа ноќ и не боли понекогаш да му кажете дека не сте расположени да се излезе на кафе и слично.

Немојте да бидете опседнати

Иако медиумите ги натераа жените да веруваат дека само мажите не можат да ја поднесат драмата, фактот дека ниту девојките ниту момците не можат да паднат на некој што е опсесивен.

Затоа, обидете се да се опуштите, не размислувајте премногу за секоја ситуација, реченица или поглед и така ќе дозволите хемијата да работи … Ако сте се поврзале како пријатели, можеби веќе е таму!

parovi, zaljubljen par, Pogled

Дајте му / ѝ конкуренција

Не двоумете се понекогаш да споменете пријатна личност која е заинтересирана за вас, „проширете го“ кругот на луѓе со кои комуницирате јавно на Инстаграм, споделете фотографија со привлечна личност со која сте поминале време …

Малку конкуренција би можела да биде корисна затоа што на тој начин лицето кое лесно ве сместило во зоната на пријателство би можело да сфати дека чувствува малку љубомора и ве гледа со целосно нови очи!