НАУКАТА ГО КАЖА СВОЕТО: Оралното задоволување е ЗДРАВО за жените – но на ОВОЈ начин

4 април, 2021
profimedia-0398566791

Ова не сте го знаеле!

За сите жени кои уживаат во орален секс, пристигна една потврда дека е пожелно да продолжат со оваа активност.

Оваа студија покажа дека оралниот секс има позитивно влијание врз жените, што се рефлектира во нивното расположение, како и помага во борбата против депресијата.

Научниците, во соработка со психолози, дошле до заклучок дека голтањето сперма е здраво за жените, бидејќи содржи хемиски супстанции кои придонесуваат за добро расположение.

Меѓу другото, содржи серотонин кој ја намалува депресијата, кортизол кој го зголемува чувството на љубов и приврзаност, како и мелатонин кој релаксира и помага во борбата против несоницата.

Една од хипотезите на истражувањето беше дека жените кои практикуваат незаштитен секс се помалку склони кон депресија отколку оние кои секогаш се штитат себеси. Тестирање беше спроведено на 293 студентки кои пополнија анонимни прашалници за нивниот сексуален живот.

Анализата на резултатите покажа дека оние жени кои никогаш не користат кондом, всушност покажуваат многу помалку симптоми на депресија отколку оние кои претежно или секогаш користат кондом.