НЕ СТЕ ДЕБЕЛИ, САМО ЖИВЕЕТЕ НА ПОГРЕШНО МЕСТО! 8 земји во кои вишокот килограми е знак на убавина!

24 јуни, 2021
289834_vaga_f

Нема земја во која жените не се обидуваат да изгледаат како модели, со совршени пропорции и тенка половина, но ретко некој знае дека во 8 земји во светот е поценета прекумерна тежина, па дури е пожелна и на женското тело.

  1. Грција

Во Грција, се смета дека женскиот стомак покажува дека жената е здрава.

  1. Мексико

Во Мексико, правилото е дека само оние луѓе кои живеат добро и добро заработуваат можат да јадат обилно, така што поцелосниот обем е знак за добар живот.

  1. Авганистан

Во Авганистан се верува дека жените со просечна или прекумерна тежина ќе раѓаат поздрави деца од оние кои се послаби.

  1. Самоа

А, во Самоа се верува дека се слаби само оние луѓе кои немаат доволно храна. Секој што живее добро има некои вишок килограми.

  1. Јужна Африка

Во Јужна Африка, сите се восхитуваат на облините кај жените и тие се поврзани со добро здравје и здрав начин на живот.

  1. Саудиска Арабија

Друга земја во која заобленото тело се смета за убаво и е знак на висок социјален статус.

  1. Обединети Арапски Емирати

Да се ​​биде малку заоблен е сосема нормално во ОАЕ и за мажи и за жени. Се верува дека оние кои водат среќен живот немаат време да се грижат за тоа дали имаат мал стомак или некој екстра сантиметар во обем.

  1. Бразил

Сите знаеме дека Бразилките се синоним за убави жени кои во последно време повеќе се залагаат за здрав начин на живот, отколку за тенок струк и нозе што ќе ги однесат на модната писта.