Состојки
- 6 белки
- 7 лажици шеќер
- 100 мл. масло
- 7 лажици брашно
- прашок за пециво пола кесичка
- 50 гр. чоколадо за готвење
- 6 жолчки
- 6 лажици шеќер
- 125 гр. маргарин
- 150 гр. чоколадо за готвење
- 100 гр. чоколадо Еуроблок
Упатство
Кора:
Белките се матат со миксер, па се додаваат шеќерот, маслото, брашното, прашокот за пециво и ренданата чоколада за готвење. Се се мати заедно. Тавата за печење се подмачкува, се става смесата и се пече на 180-200°C.
Фил:
На пареа се варат жолчките со шеќерот и маргаринот и пред крајот на готвењето се додава растопената чоколада за готвење. Жешката кора се прелива со жешкиот фил и се остава да се олади, па потоа врз колачот се ренда Еуроблок чоколадото.