Фатално затемнување на Сонцето

20 декември, 20100
dark_sun_dawn

Денес на 21 декември ќе има затемнување на сонцето, кое ќе биде трето оваа година. Инаку во текот на една година се случуваат по три затемнувања на сонцето. Научниците велат дека ова ќе биде доста силно затемнување, кое може да предизвика психолошки проблеми. Овој феномен се јавува кога сонцето влегува во Земјината сенка, и само кога е полна месечина. Но, тука не е крајот. Статистички гледано за време на затемнувањет на сонцето, бројот на земјотреси се зголемува. Затемнувањето исто така има влијание и на психолочката состојба на луѓето. За оние што се склони кон депресија, овој ден може значително тешко да го поминат. Статистичките податоци велат дека во овие денови и самоубиствата и убиствата се зголемуваат, како и кражбите и сообраќајните незгоди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi