Исецкајте ја чоколадата на ситни коцки, па ставете ја да се топи на пареа. Одвојте ги белките од жолчките, изматете ги белките со 100 гр шеќер, правејќи цврст снег. Слатката павлака истурете ја во шлагот. На пареа измиксирајте ги жолчките, две лажици вода, и 50 гр шеќер додека не се добие цврста смеса. Потоа во неа се додава растопената чоколада, потоа шлагот ( измешан со слатка павлака) и на крајот изматените белки. Потоа мусот оставете го да отстои 4-5 часа во фрижидер. На крајот послужете го во чаши, декориран со црно и бело чоколадо. Се препорачува за подготовката на овој рецепт да користите чоколадо кое има поголема содржина на какао.
Потребни состојки
200 гр чоколадо (со најмалку 70% какао)
5 јајца
150 гр шеќер
125 мл слатка павлака
1 кесичка шлаг