Самит на НАТО во Лисабон

18 ноември, 20100

Ледирите од земјите во НАТО, денес и утре во Лисабон ќе разговараат за напредок на своите сили во Авганистан, односите со Русија и иднината на Алијансата. Овој самит, на кој рускиот претседател Медведев учествува прв пат од руско-грузијската војна од 2008 година, ќе биде добра прилика за подобрување на односите меѓу НАТО и Русија. Една од темите за која претседателите на САД и Русија, но и другите светски лидери од НАТО ќе разговараат за ракетната одбрана.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi