“Википедија“ ја прославува првата деценија од своето постоење

13 јануари, 20110
Wikipedia-logo

“Википедија“ и нејзините корисници планираат да организираат повеќе од 300 прослави на шест континенти по повод десетгодишнината на слободната мрежа енциклопедии која стана Интернет гигант со понудата на пристап до информациите со можност секој корисник да ја уредува страната. Годишнината на “Википедија“ се одбележува на 15 јануари и истата ќе биде прославена со соодветни собири и онлајн активности во градовите ширум Африка, Азија, Австралија, Европа и Јужна Америка. По повод прославата на “Википедија“, отворена е и веб страна на која се најавуваат сите нови настани за прославата. “Википедија“ за овие 10 години може да се пофали со над 17 милиони корисници на својата страна.

Извор: Нетпрес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi