10 Најдобри „панорамски тркала“ во светот

16 август, 20110

Се сеќавате на возбудата кога како деца сте се возеле на познатата „Панорама“ во скопскиот Луна Парк? Панорамското тркало, познато и како „панаѓурско тркало“ беше една од најинтересните атракции. Во чест на скопската „Панорама“, решивме да ви ги покажеме 10-те најдобри панорамски тркала низ светот, за да може да ја доживеете убавината на погледот кој го нудат, ако ништо друго барем преку прекрасни фотографии. Уживајте и доколку имате можност, посетете ги овие атракции!

Панорамското тркало на пристаништето на Чикаго, Илиноис

„Летачот од Сингапур“ во Сингапур, Сингапур

Панорамското тркало на пристаништето на Санта Моника, Калифорнија

„Големото О“ во Токио, Јапонија

„Ѕвездата од Тексас“ во Далас, Тексас

„Чудесното тркало“ во Бруклин, Њујорк

Рајзенрад тркалото во Виена, Австрија

„Часовникот Козмо 21“ во Јокохама, Јапонија

„Лондонското око“ во Лондон, Велика Британија

„Окото на Тианин“ во Тианин, Кина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi