Ајде “браќа наркомани”:) удерете на екстази – лековити се:))!!!

20 август, 20110
MDMA

Научниците од Универзитетот во Бирмингем, велат дека дрогата МДМА (3,4 – метиледиокси – Н – метамфетин),попозната како екстза, може да се користи за лекување на леукемија, лимфом и миелом, бидејќи оваа дрога може дури за 100 пати да го забрза намалувањето на туморот или за го забави неговиот раст.

За екстазите е веќе познато дека делува на повеќе од половина малигни заболувања, но дозата која треба да се употребува би го убила пациентот. Во оваа студија, научниците објаснуваат дека лекарите може да користат екстаза за лекување на ракот, под услов да ја произведат во сигурен облик.

Џон Гордон, кој ја води оваа студија, вели:

-Ова е фасцнантен чекор во создавањето на модифицираната форма на МДМА,која може да им помогне на луѓето кои бледуваат од рак на крвта. Не сакаме да им даваме лажна надеж, но резултатите од истажувањето покажаа големо подобрување за време на треманот, кој во иднина ќе продолжи да се развива.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi