Андреј Пејиќ – српскиот аустралијанец „лапна“ насловна на New York Magazine :) Крај бе :)

16 август, 20111
naslovna-andrejp

Машко-женскиот модел од Австралија, Андреј Пејиќ се појави на насловната страница на популарниот New York Magazine, но на прв поглед ако ги изигнорирате машките гради, сигурно ќе помислите дека станува збор за убава жена.

Тој успева да чекори на пистите и како маж и како жена, но тој има уникатени сфаќања кон полот и не мисли дека потпаѓа во категориите како што е транссексуалец.

Еве неколку негови изјави од интервјуто за овој магазин, каде тој ја осови насловната страница.

„Кога започнав да експериментирам, сакав да се направам себе си убав, односно да се чуствувам среќен кога ќе се погледнам во огледало и да бидам задоволен. Од секогаш сакав да изгледам убаво, како секоја девојка што сака“.

„ Не е дека се будам и си викам, океј денеска сакам да сум машко, или денеска сакам да сум женско. Сакам да изгледам како себе, мене. Но некои црти на мене изгледаат женствено, а и некои од работите што ги сакам се женствени“.

„Знам дека луѓето мислат дека се бранам себе, и сакаат да кажам да ја сум момче или девојка. Но за мене е се ито, нема силен родов идентитет, јас се идентификувам како она што сум и онаков како што сум“.

„За мене не би рекол дека сум сексуална личност. Но ја ценам љубовта и би сакал да ја доживеам еден ден. Мислам дека се уште ја немам доживеано“.

„Среќен сум со ситуацијата каква што е сега за мене“.

 

One comment

  • arnela

    16 август, 2011 at 15:06

    Andrej BOŠNJAK, pravi

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi