Бело месо во сос од печурки

popara10 декември, 20111min00
news_4445

Лесно, брзо и едноставно – за половина час спремете ручек за целата фамилија.

Состојки:

–       1 кг бело месо

–       400 грама шампињони

–       2 павлаки

–       100 грама растителен кашкавал

–       Лук

–       Сол

–       Бибер

–       Магдонос

Подготовка:

Пропржете го лукот и белото месо на тивко. Потоа додадете ги сецканите шампињони и пржете заедно додека водата од нив не испари.

Додадете павлака и растителен кашкавал и пржете пет до десет минути.

Кога се ќе биде готово, посолете, ставете бибер и додадете го сецканиот магдонос.

Јадете го заедно со варен компир, ориз или њоки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma