Потребни состојки
300 гр. чоколадо за готвење
300 гр. мелени бисквити
50 гр. мелен сончоглед
100 гр. мелени лешници
50 гр. шеќер во прав
20 гр. маргарин
100 мл. вода
Припрема:
Растопете ја чоколадата со маргаринот во тавче на оган, па додадете ја водата. Во посебен сад сипајте ги мелените бисквити, шеќерот, мелените лешници и мелениот сончоглед, па додајте го топеното чоколадо и промешајте.
Од добиената смеса формирајте бомбици, кои потоа ќе ги посипете со какао. Вака приготвените бомбици оставете ги да се озладат и стегнат во фрижидер најмалку ва часа пред послужување. Добар апетит!
One comment
zdravko koseski
4 декември, 2011 at 12:48
odlicni se zenami gi napravi super se