Духовден во Неапол :)) Дух на девојченце им правело “ѕе” на работниците во Археолошкиот музеј во Неапол:))

25 август, 20111
duh

Сакам луѓето да доаѓаат во музејот поради артефактите што се изложени во него рекла  директорката на италијанскиот музеј, а не поради приказните за духот на малото девојче …..

Духот се појавил во италијанскиот Национален Археолошки музеј  за што сведочат работниците кои во тоа време работеле во музејот. Работниците тврдат дека предметите необјасниво се поместувале и исчезнувале, а ноќно време слушале страшни крици и осетиле чудни топлотни бранови.

Архитектот што бил одговорен за проектот, Оресте Албарено, одлучил да преспие една ноќ со работницитево музејот, со цел да ги разубеди во постоењето на духот, но после непреспиената ноќ, сепак морал и тој да се сложи со нив.

“Успеав со својот мобилен телефон да го снимам духот на малото девојче. Музејот е максимално обезбеден за да би можел некој незабележано да влезе во текот на ноќта, исто така никој од работниците со себе не ја понел својата ќерка за да би можеле  овој феномен да  го објасниме на друг рационален начин.” -рекол Албарено за “Daily Mail”.

Биле повикани “истерувачи на духови” односно експерти за паранормални појави од целиот свет за да се разјасни за што точно станува збор.

One comment

  • vasko

    3 септември, 2011 at 15:05

    epa nema poubav nacin da se uveris ako ne vidis samiot :)))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi