Како уживаат шеиците и тие со „длабоки“ џепчиња:)) Landmark во Абу Даби :))

12 ноември, 20110
02

Најважното обележје на Абу Даби е палатата на Емиратите; дестинација на луксузен резорт лоциран на беспреспрекорните песочни плажи ширејќи се 1,3 км дож тиркизното покрајбрежие на Абу Даби. Со културно-инспириран дизајн и најдобриот луксуз кој се нуди, овој резорт беше прв од овој вид во овој регион а денес претставува рај за интернационалните туристи кои доаѓаат за одмор или по работа.

394 луксузни соби и апартмани се всадени во традиционалните куполасти градби кои се шират на 85 хектари на бујни градини. Има инпресивен Anantara Spa со 16 интернационално признати ресторани вклучувајќи ги и Haakasan и Mezlai, како и првиот традиционален ресторан на ОАЕ. Палатата на Емиратите редовно прима гости од високата класа, познати личности, вклучува збиднувања како Филмскиот Фестивал на Абу Даби, Светските Спортски Награди „Laureus“ и концерти како оние на Andrea Bocelli и Elton John.

 

 

Возбудливата плажа и спортските центри се неспоредливи и ја вклучуваат неодамна отворената Плалата Марина на Емиратите, вистински луксузна дестинација со 167 лежишта за светските супер-јахти. Популарно кај оние кои се на меден месец, фамилии и великодостојници, хотелот продолжува да наградува со угостителство и продолжува да користи од бројот на посетители кој се зголемува во Абу Даби.

Палатата постојано поставува нови повисоки стандарди на луксузност и перфекција во угостителство, надополнета со менџирањето на Кемпински, „Како европските најстари луксузни хотелиери, Кемпински го познаваат луксузот. Ние сме познати по беспрекорните градби кои ги поседуваме, и луксузот на она што го нудиме со персонализирано угостителство кое ги остварува желбите на нашите гости и ги надминува нивните очекувања.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi