Кои се нормални димензии на „машкоста“??? А каде сте вие во „приказната“??? :)))

29 октомври, 20110
penis

Неодамнешните истражувања конечно понудија одговорна прашањето што отсекогаш го мачи посилниот пол – која е просечната должина на пенисот? Француската здравствена организација  на националната хирушка академија  успеала да ги утврди “нормалните” димензии на пенисот.

Според истражувањата, просечната должина на пенисот е 8,9 и 9,4 сантиметри во состојба на “спиење” и од 12,7 до 14,5 см во фаза на ерекција. Научниците сметаат дека  мажите треба да бидат свесни за “нормална” големина на пенисот, пред да се одлучат на операција за зголемување на пенисот, која е многу ризична.

“Чувството дека имаат мал пенис може да биде извор на загриженост и душевно страдање на мажите. Тие често се подложуваат на ризични операции за зголемување на пенисот, а потоа често ја губат способноста за ерекција“, стои во соопштението на француските научници.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi