Островот “Сокотра” или патување во друга ера од историјата :)

26 октомври, 20110
0

Сокотра е мал архипелаг од четири острови во Индискиот Океан. Островите се многу изолирани и преку процесот на специјација една третина од растителниот живот на островот е уникатен и ендемичен и не може да се најде на ниту едно друго место на планетата.

Островот е познат како место со највонземјански изглед на планетата и не е тешко да се види зошто. Гледајќи го ова извонредно место имате чувство дека дека сте транспортирани на друга планета или патувате во друга ера од историјата на земјата.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi