Потребни состојки:
- Портобело печурка или било какви свежи печурки по избор
- 20 гр. кашкавал со зачини
- 1 големо јаболко
- 50 гр. Путер
- 20 гр. Кашкавал
- 2 кришки леб или една погача
- 3 јагоди
Припрема:
Парчињата леб намачкајте ги со путер. Врз едната кришка наредете ги лентите обичен кашкавал и печурките. На другата кришка наредете го кашкавалот со зачини и исецканото јаболко.
Доколку сакате, може да употребите кришки од различни видови на леб. Преклопете го сендвичот и намачкајте го надворешниот дел од кришките со маргарин. Сендвичот ставете го на тостер да се испече, се додека кашкавалот на се растопи.
Послужете во чинија за сервирање со три јагоди сецкани по должина. Добар апетит.