Видео: Прва сцена од сетот на “Hobit”

23 април, 20110
"The Lovely Bones" Wellington Premiere

Peter Jackson сепак се реши да го режира филмот “Hobit”, филм за кој филмските експерти сметаат дека ќе биде најскапиот филм бидејќи ќе се снима со револуционерната 3D камера- Epic Digital. Оваа камера е со мала димензија и тежина што ја прави идеална за снимање на 3D филмви, тврдат производителите на камерата.

Бидејќи Peter ќе работи паралелно на два филма, па реализацијата на филмот ќе биде одложена за некое време, тој реши фановите на “Hobit” да ги израдува со едно виедо од спремањето на сценографијата, актерите, костумите за филмот.

http://www.youtube.com/watch?v=LqzJ1LFh6x0&feature=player_embedded

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi