15 јули, 2020

Една нова студија откри дека пијалокот ги нуди истите бенефиции како виното. Љубителите на пиво, може слободно да се радуваат бидејќи пијат здрав напиток, се разбира доколку тоа е во умерени количини. Пивото содржи фолна киселина, витамини, железо. Студија спроведена на 1249 мажи и жени, постари од 57 години, откри дека оние кои пиеле вино редовно и во умерени количини, на пример една мала чаша дневно, имале помал ризик од дијабетис и висок крвен притисок.

Остави коментар

Почетна // Life Story // Исхрана // За добро здравје, една чаша пиво
Горе