Потребни состојки:
- 100гр маргарин
- 200гр шеќер
- кесичка ванилин шеќер
- 2 јајца
- 50гр истопено црно чоколадо
- 200мл млеко
- 100гр брашно
- 100гр какао
- 50гр пудинг од чоколадо
- половина кесичка прашок за пециво
- лажица сода бикарбона
- 2 лажици цимет
- 70 гр сецкани лешници
Начин на подготовка:
Пенасто изматете го маргаринот со шеќер и ванилин шеќер. Во смесата додадете едно јајце, па кога ќе го измешате, додадете уште едно. Во смесата истурете истопено чоколадо, а потоа наизменично додадете какао, млеко и пудинг во прав со постојано мешање. На крајот додадете претходно помешан прашок за пециво, сода бикарбона и цимет. Во плех за мафини ставете ги хартиените корпици и наполнете ги со подготвената смеса до третина од висината. Посипете со сецкани лешници и печете околу 20 минути на 180 степени.