Еспресо мус

popara13 јуни, 20121min00
recept

Потребни состојки:

  • 6 листови од желатин
  • 6 јајца
  • 160мл еспресо
  • 1 ванилин шеќер
  • 250гр шеќер
  • 400мл слатка павлака
  • Шеќер во прав
  • 200гр малини

Начин на подготовка:

  1. Натопете го желатинот. Поделете ги жолчките од белките. Изматете ги на пареа, жолчките, еспресото, ванилин шеќер и 200гр шеќер. Во смесата растопете го исцедениот желатин и оставете да се олади. Изматете ја слатката павлака, па измешајте ја со кремот.
  2. Изматете ги белките и 50гр шеќер, па додадете. Истурете го мусот во садчиња и оставете го фрижидер околу 3 часа.
  3. Украсете со малини и шеќер во прав.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma