Потребни состојки:
- 2-3 лажици масло
- 1 зелена пиперка
- 1 црвена пиперка
- 1 главица кромид
- 1 чешне лук
- 500гр пилешко
- Малку оригано
- 2 лажици масло
- Помали тортиљи
Начин на подготовка:
1. Во тава загрејте масло. Кромидот исечете го на ленти, малку посолете и додадете врело масло.
2. Пиперките исечете ги на ленти, па додадете кромид. Посипете малку сол, бибер и ситно сецкан лук, помешајте и динстајте околу 4-5 минути (зеленчук треба да остане малку поцврст).
3. Откако го издинставте зеленчукот, извадете го од тава, а пилешкото исечете го на ленти и пржете на истото масло, додавајќи сол и бибер.
4. Кога пилешкото ќе се пропржи, додадете и зеленчук. Истурете две лажици вода и посипете со оригано. Сетоа тоа лесно измешајте и варете околу 2 минути.
5. Тортиљите замотајте ги во фолија и ставете во рерна на 180С околу 10 минути. На едната половина од тортиљите ставете фил, а другата замотајте.