Француски чоколаден колач

popara25 јануари, 20121min00
Untitled-4

Потребни состојки:

100 гр. путер

120 гр. црна чоколада

4 јајца

60 гр. брашно

100 гр. шеќер

3 дл. слатка павлака

Припрема:

На пареа растопете ја чоколадата и путерот, па изматете го шеќерот, брашното и јајцата (изматете ги посебно белките, па додајте ги на смеса, па потоа и жолчките со шеќерот).

Во смесата додадете ја истопенат чоколада и изматете со миксер.

Сад за печење со кружен облик намачкајте го со путер, па во него додадете ја смесата и печете на температура од 200 степени 30тина минути.

Кога колачот ќе се испече премачкајте го со растопена чоколада и оставете го да се излади, па украсете го или премачкајте го со матена слатка павлака, шлаг или сладолед. Добар апетит!

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma