Потребни состојки:
100 гр. путер
120 гр. црна чоколада
4 јајца
60 гр. брашно
100 гр. шеќер
3 дл. слатка павлака
Припрема:
На пареа растопете ја чоколадата и путерот, па изматете го шеќерот, брашното и јајцата (изматете ги посебно белките, па додајте ги на смеса, па потоа и жолчките со шеќерот).
Во смесата додадете ја истопенат чоколада и изматете со миксер.
Сад за печење со кружен облик намачкајте го со путер, па во него додадете ја смесата и печете на температура од 200 степени 30тина минути.
Кога колачот ќе се испече премачкајте го со растопена чоколада и оставете го да се излади, па украсете го или премачкајте го со матена слатка павлака, шлаг или сладолед. Добар апетит!