Грашак со бело месо

popara6 јуни, 20121min00
1

Потребни состојки:

  • 600гр. Бело месо
  • 500гр. Грашак
  • 1,5 главица кромид
  • 2 чена лук
  • 2.5 моркови
  • Зејтин
  • Сол
  • Бибер
  • Суви, билни зачини
  • Ловоров лист
  • Варен и свеж домат

 

Начин на подготовка:

Се става кромидот и 1,5 моркова да се динстаат. Штом кромидот порумени, се додава ситно сецкано бело месо, малку да се пропржи. Потоа се налева вода, се додава грашакот и исецканиот морков.

Неколку минути се варат на најјака температура , потоа се смалува на послаб оган и полека се вари.

Штом се сварат  месото и зеленчукот се додаваат доматот и зачините.

Потоа се подготвува запршка(брашно, црвен пипер и зејтин, се пропржува , се додава вода и се соединува со главното јадење додека уште се вари).

Пријатен апетит.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag