Италијански панцероти

popara26 август, 20121min00
panceroti

Потребни состојки за тестото:

–      250 гр маргарин

–      2 дл јогурт

–      2 дл млака вода

–      2 лажички сол

–      1 јајце

–      кесичка печиво

–      1 кг брашно

За филот:

–      250 гр сирење

–      1 јајце

–      150 гр шунка

–      3 лажици кисела павлака

–      100 гр маринирани шампињони

–      лажива магдонос

За премачкување:

–      100 гр маргарин

–      2 јајца

Подготовка:

Измешајте го брашното, солта и пецивото. На средината направете длабнатина која ќе ја наполните со јогурт и растопен маргарин. Додадете го јајцето и месете така што посетепено ќе ја додавате водата.

Сирењето испсирајте го со вилушка, додајте му ја сецканата шунка, павлака и шампињони, магдонос и јајцето. Сето тоа добро промешајте го. Тестото тенко расукајте го и исечете го на квадрати по саканата гоелмина. На средината ставете од филот и преклопете ги краевите како писмо. Ставете ги панцеротите во подмачкан плех. Секоја премачкајте ја со јајце и лажица растопен маргарин.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag