Потребни состојки:
За тесто:
125 гр. путер
200 гр. шеќер
4 жолчки
250 гр. брашно
1 прашок за пециво
2 лажици какао
2 дл. млеко
За крем:
4 белки
200 гр. шеќер
Припрема:
Прво изматете го путерот, додадете го шеќерот и жолчките и повторно изматете за да добиете хомогена смеса.
Во смесата додадете го брашното помешано со какао и прашок за пециво, како и млекото и повторно изматете. Смесата префрлете ја во тава обложена со хартија за печење и печете на температура од 180 степени околу 25 минути.
Оставете го колачот да се излади, но пред тоа исечете го на коцки. Потоа на чинијата за сервирање сервирајте неколку коцки.
Изматете ги белките со шеќерот, па со лажица или со готварски шприц украсете ги колачите по желба. Добар апетит!