Капучино топчиња

popara4 октомври, 20121min00
bombici

Потребни состојки:

– 230 грама чоколадо
– 50 грама путер
– 30 милилитри ликер од кафе
– 30 грама кафе
– 125 грама блага павлака
Начин на подготовка:
На пареа се меша млечната чоколада, слатката павлака и кафето, се додека не се стопат и смесата не с еизедначи.
Потоа се додава ликерот од кафе и путерот.
Добро се меша со миксер.
Смесата се става во фрижидер добро да се олади и да се стегне.
Ќе одередите сами колку ќе биде отребно за да се стегне смесата.
Потоа од смесата се прават топчиња.
Секое топче се валка во рендана чоколада.
Топчињата до служење стојат во фрижидер.
escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag