Потребни состојки:
- 250гр мелено свинско месо
- 1 главица кромид
- 100гр целер
- 100гр зелка
- 18 листови тенко тесто за ролни
- 3 лажици соја сос
- 1 лажичка шеќер
- 2 лажици пченкарно брашно
- 1 лажичка рендан ѓумбир
- сол
Начин на подготовка:
Пропржете го кромидот, ѓумбирот и месото. Потоа додадете исецкан целер и зелка. Една лажица густин разматен во 2 лажици соја сос и 2 дл вода додадете во смесата која веќе се подготвува и оставете да се крчка додека месото убаво не се свари. Зачинете по желба.
На тестото ставете 2 лажици од филот, завиткајте ги рабовите и замотајте. Рабовите залепете ги со скробно брашно кое сте го разматиле во вода. Ролните пржете ги во загреано масло на силен оган.