Потребни состојки:
6 жолчки од јајца
100 гр. бел шеќер
3 мл. екстракт од ванила
600 мл. слатка павлака
30 гр. кафеав шеќер
Припрема:
Загрејте ја рерната на температура од 150℃. Изматете ги жолчките, додадете го белиот шеќер и ванилата и потоа матете сѐ додека не добиете густ крем.
Ставете ја слатката павлака во тенџере и загрејте ја на тивок оган. Пред да започне да врие, тргнете ја од шпоретот и помешајте ја со смесата со жолчки. Смесата ставете ја во помал сад , а тој сад ставете го во поголем сад во кој има вода која врие. Варете околу три минути и потоа тргнете го садот од оган.
Смесата ставете ја во огнотпорен сад и печете околу 30 минути на температура од 50 степени. Оставете го крем брулето да се излади најмалку еден час.
Во посебен сад измешајте 2 големи лажици бел шеќер и кафеавиот шеќер. Смесата ставете ја на оган да се стопи, а потоа со таа смеса прелијте го крем брулето. Украсете со капини. Добар апетит!