Потребни состојки:
500 гр. маргарин
500 гр. шеќер во прав
16 јајца
400 гр. чоколадо за готвење
300 гр. мелена плазма
4 крем шлагови од чоколадо
Припрема:
Изматете ги маргаринот и шеќерот. ИЗдвојте ги белките од жолчките, па додавајте по една жолчка во смесата со маргарин и шеќер и постојано матете.
На пара растопете ја чоколадата, па додајте ја во смесата откако ќе се излади. Потоа додадете ја плазмата и изматените белки.
Смесата поделете ја на два дела и од едниот дел испечете три кори (околу 8 лажици за една кора), а другиот дел оставете го за фил. Изматете ги шлаг кремовите според упатството.
Филувајте на следниот начин: кора –фил – шлаг – кора – фил – шлаг – кора – фил – шлаг.