Малини во чоколадо

popara13 август, 20121min00
торта

Потребни состојки:

  • 100гр брашно
  • кесичка прашак за пециво
  • 140гр шеќер во прав
  • кесичка ванилин шеќер
  • 140гр питер или маргарин
  • 70гр рендано чоколадо
  • 70гр ситно сецкани бадеми
  • 4 јајца
  • 2-3 лажици млеко
  • 200гр малини

За глазура:

  • 100гр чоколадо
  • 100гр путер
  • кесичка ванилин шеќер
  • малини
  • боровинки

Начин на подготовка:

Пенасто изматете го путерот или маргаринот, истурете шеќер во прав, ванилин шеќер, чоколадо и жолчли, па се добро измешајте. Додадете брашно, прашак за пециво, млеко, снег од белки и малини, па се соединете. Смесата прелијте ја во подмачкан калап. Печете околу 40 минути на 200 степени. За глазура загрејте го путерот во искршено чоколадо на пареа, и додадете ванилин шеќер. Прелијте преку изладената торта и украсете со овошје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag