Медалјони со сенф сос

popara12 ноември, 20121min00
pileski medaljoni

Потребни состојки:

  • 4 пилешко филе
  • 2 лажици зачини за скара
  • пакување замрзнат зеленчук (карфиол, брокули, моркови)
  • 5 лажици масло
  • 2 лажици брашно
  • сенф
  • сол, бибер

Начин на подготовка:

Пилешкото месо исечете го на парчиња со големина од три сантиметри, истолчете ги, посипете со мешавина зачини за скара и испржете ги на врело масло. Зеленчукот варете го 10 минути во посолена вода. Кога пилешкото ќе се испече, во маслото од печењето додадете брашно, додадете вода и мешајте додека сосот не се згусне. Во сосот додадете сенф, сол, зачини и сервирајте со пилешкото и варениот зелечук.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag