Потребни состојки за 4 порции:
5 листови бел желатин
1 лимон
2 жолчки (свежи јајца)
110 гр. шеќер
300 гр. црвени плодови
200 грама слатка павлака
Подготвување:
1. желатинот се омекнува во студена вода. Лимонот се мие со жешка вода, а кората ситно се редна. Се исцедуваат три лажици лимонов сок.
2. жолчките се матат со 90 гр. шеќер . Се загрева лимоновиот сок со три лажици вода , желатинот се додава во смесата со постојано мешање. Желатинот се меша со жолчките се додава лимоновата рендана кора. Слатката павлака се мати и се додава во смесата. Смесата се става во сад и се остава да стои 2 часа на ладно. На крај се ставаат црвените плодови. Како замена можете да користите компот од вишни.